Social Icons

čtvrtek 18. července 2013

Stádo hloupých ovcí a důvěra pana Picka

vlastimil picek
Vlastimil Picek
Na serveru Parlamentní Listy vyšel článek o oblibě prezidentské vlády a jejich ministrů. Pokud jsou informace správné, pak se opravdu potvrdilo, že polovina obyvatel České Republiky jsou nemyslící ovce.

V nové vládě, stejně tak jako ve staré Nečasově, se vyskytuje pan Vlastimil Picek. Tento pán, jakožto ministr Petra Nečase měl podporu veřejnosti 17,5 procent lidí. Stačilo ale pár dní a v nové vládě má najednou podporu celých 59,5 procent.

Proč? Představte si občana X, je zástánce Miloše Zemana, má nízký příjem a IQ pod 100. Údaje jsou brány na základě toho, že Zeman má nadpoloviční podporu a více jak 50 procent obyvatelstva má nižší IQ než 100 (dle zdroje zde). 

Pokud má osoba IQ menší než 100, tak zrovna neoplývá přílišnou moudrostí a schopností uvažovat a utřídit si svůj názor na danou problematiku. Takový člověk má jednoduché uvažování typu "mám rád Miloše Zemana, pak tedy budu mít i rád jeho vládu, a tedy i osoby v této vládě". A proto to nenadálé zvýšení obliby pana Picka.


11 komentářů :

  1. Vaše IQ asi také nebude kdovíco.
    Když věříte průzkumům veřejného mínění.
    Ty jsou právě pro těch 50% blbců-bez ohledu na to,koho preferují v prezidentské volbě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáte pocit,že se mezi novináři i komentátory šíří nemoc tzv.debilová?

      Vymazat
    2. Já určitě, je to vidět jak na tomto článku :) tak i na reakcích, podle kterých tomuto statistickému nesmyslu věří. Stačí se jen zamyslet nad uvedenými počty procent a každý musí hned vidět, že to nesedí...

      Faktem je pouze první netučný odstavec, a to zvýšená podpora o 42% tím, že Picek vstoupil do nové vlády.

      Vymazat
  2. 1) Nikde jsem nepsal, že věřím průzkumu, naopak, psal jsem "Pokud jsou informace správné..."

    2) Víra v průzkumy nemá žádnou souvislost z IQ

    Ale děkuji za komentář :)

    OdpovědětVymazat
  3. Výchozí podmínky ovšem nestojí za moc, že?
    1. Čím doložíte tvrzení, že Zeman má nadpoloviční podporu? Tu polovinu myslíte z jakého celku?
    2. U té tristní statistiky ohledně IQ národa sice uvádíte zdroj, ale tento zdroj bohužel neuvádí svůj zdroj. Když si něco vycucám z prstu a vy mě budete citovat, stane se z toho objektivum?

    Že je nezanedbatelná část národa stádo vymytých blbů a že nezanedbatelná část této části (i když nejen ona) preferuje Zemana a jeho monstersquad je spíš empirické zjištění. Jediným, opět empiricky ověřitelným (a ověřeným) faktem tak zůstává, že ikonofilové mají značný psychický problém vidět skutky svých božstev jinak, než plošně pozitivně. Jejich mentalita jim prostě nedovolí hodnotit skutky, nikoliv lidi.

    OdpovědětVymazat
  4. Některé otázky umí být nepříjemné a nechce se na ně odpovídat, že?

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto s Vámi souhlasím, napsal jste to krásně.

    Bod 1 a 2 asi zodpovídat nemusím, příspěvek který jsem psal nemá být informativní, ale jde pouze o povzdech nad hloupostí lidí s nadsázkou. Pokud tomu nějaký jedinec (či masa) uvěří, pak je to jeho/jejich věc :)

    Reakce na poslední komentář:
    Omlouvám se, ale nesedím pořád u počítače, zvlášť ne o víkendu. Raději trávím tyto letní dny na zahradě s dětmi, případně při grilovačce s přáteli :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jak to s Vami "griluje" kdyz si prectete pribehy ze zakulisi ?

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Hucin-zcela-vazne-Necas-byl-pred-Istvanem-a-razii-proti-ODS-davno-varovan-279436

    OdpovědětVymazat
  7. Řekl bych, že jde i pouhou kapku toho, co se "tam nahoře" děje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, uz je to hruza takto a je toho jiste jeste vice :-(

      Vymazat
  8. Škoda, těšil jsem se, že se konečně dozvím, která nadpoloviční většina volila Zemana. Snad se aspoň jednou dozvím, jaká část té většiny už toho lituje :-).
    Není ovšem nad zaručené "příběhy ze zákulisí" - zejména pokud je jejich autorem taková hlubina myšlení.
    A když dojdou zdroje, nezbývá, než vzít zavděk gerojem, který se tu anonymně vysemení, aby pak utekl pod dámskou sukni, odkud troufale hýká "podívejte se, jak jsem mu to natřel" :-))

    OdpovědětVymazat